Michael Hansson med sin klient, gömd under en svart jacka, i rättsalen i dag. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix

Den mordmisstänktes försvarare inte förvånad över omhäktningen

0:31 min

Michael Hansson, den mordmisstänkte 36-åringens försvarare, säger att varken han eller hans klient hade räknat med något annat än att mannen skulle omhäktas misstänkt för mordet på den 23-åriga kvinnan i Trollhättan.

– Han har varit mån om att berätta sin berättelse nu, och han är väl medveten om att det kan behövas tid att kontrollera de uppgifterna, säger Michael Hansson till P4 Väst.

Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar, men försvaret var kritisk mot begäran från åklagaren och motsatte sig den. Den misstänkte 36-åringen och advokat Michael Hansson menade att eftersom polis och åklagare har uttalat sig i media under hela utredningen så fanns ingen anledning till att ha lyckta dörrar.

Tingsrätten gick dock på åklagarens linje.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista