Tony Berg har skapat en Facebook-sida för att rädda Åmål's Blues Fest. Bild: Charlotte Andersson /P4 Väst Sveriges Radio.

Åmål Blues Fest har fått egna helgon

1:29 min

Bristande intäkter hotar framtiden för Åmål Blues Fest. Men det finns de som är beredda att lägga manken till för att rädda festivalen, och i sann 2000-talsanda så samlas man i sociala medier. Tony Berg har bildat facebooksidan Saints of the blues vars syfte är tydligt.

– Vi vill visa vårt stöd och försöker hjälpa till att få till en blues fest nästa år.

Bluesöreningen har sagt att det kan bli svårt att få till en festival nästa år för det saknas mycket pengar, vad kan ni göra?

– Vi har ganska goda kontakter med musiker här i Åmål med omnejd och tänkte väl försöka utnyttja dem genom att få till lite stödkonserter och så i höst. Där kommer ju alla som ställer upp göra det ideellt och hela behållningen går till Åmåls bluesflörening.

Kommer ni göra något mer?

– Ja vi har tänkt att ta fram en supportertröja med vår logotyp och ett litet budskap om att vi stödjer Åmål Blues Fest som faktiskt är den största bluesfesten i Sverige. Tanken är att vi ska försöka sälja ett antal hundra.

Hur tror du stödet ser ut bland åmålspubliken?

Jag trot att stödet är ganska stort nu när folk på allvar har börjat förstå att det kanske inte blir någon festival nästa år. I och med att det har hållt på i mer 20 år så börjar folk ta det för givet, men alla tycker att det är trevligt. Nu när vi inser att det kanske inte blir något så är det lätt engagerar folk för att se till att det blir en bluesfest

Charlotte Andersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista