Ring fastnade i butik - räddningtjänsten fick rycka ut

Strax före kl. åtta igår kväll fick räddningstjänsten i Strömstad motvilligt rycka ut till Guldfyndbutiken i Nordby Shoppingcenter. Precis innan stängning stod en ung kvinna och provade ringar och till slut passade en lite för bra. Varken hon själv eller butikspersonalen kunde få av ringen från hennes finger som började svullna och snart skulle larmet slås på.

Snart skulle butiken larmas och kvinnan fick inte lämna butiken med ringen som hon inte hade betalat för. Efter två påringningar fick till slut räddningschefen Rolf Olausson motvilligt rycka ut, trots att det egentligen inte är ett uppdrag för dem.

- De borde ha kunnat lösa det själva, men det verkade råda någon form av handlingsförlamning.

Dramat slutade med att räddningstjänsten klippte av ringen från det svullna fingret med en sidavbitare, vem som fick stå för kostnaden för ringen är ännu oklart.

- Jag har under mina trettio år inom räddningstjänsten inte varit med om något liknande, säger räddningschefen Rolf Olausson vid Räddningstjänsten i Strömstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista