20-åring misstänks ha trakasserat 30-tal tonårstjejer på chattforum

En 20-årig man från Borås misstänks för sexuella trakasserier och hot mot ett stort antal unga flickor runt om i landet. Boråsaren ska ha skickat sms och sexuellt kränkande meddelanden via olika chattforum på nätet.

Enligt åtalet startade övergreppen i oktober i fjol och har pågått fram till mitten av juli i år. 20-åringen misstänks ha trakasserat sammanlagt 29 unga kvinnor runt om i landet – bland annat i Trollhättan.

De flesta är tonårstjejer som han kontaktat via olika chattar på nätet. Många ska han ha trakasserat sexuellt genom att skriva i grova och kränkande ordalag att han vill ha sex med dem. Han har även skickat bilder på sitt könsorgan till flera av sina offer.

Många hotas också till livet eller med våldtäkt, men 20-åringen skriver att han även ska ge sig på flickornas pojkvänner och familjer. I flera fall hotar han också med våld om de polisanmäler honom.

Flera av de hotade är under femton år. En av dem var bara 11 år när 20-åringen ska ha trakasserat henne sexuellt och försökt förmå henne att skicka nakenbilder till honom och bara tillfälligheter gjorde att hon inte ställde upp.

Två flickor, 13 och 14 år, lyckades han dock förmå att skicka bilder till honom där de poserar med nakna överkroppar. Bägge flickorna fick sedan uttalade dödshot och en hotade han våldta.

Mannen sitter häktad i väntan på rättegången som startar på tisdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista