Polisen på plats i Grästorp där kvinnans kropp hittades den nionde augusti. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Bilden klarnar om hur tvåbarnsmamman från Trollhättan mördades

Under dagen hålls nya förhör med de två män som misstänks för inblandning i det misstänkta mordet på tvåbarnsmamman från Trollhättan. I dag har också polisen fått det preliminära obduktionsresultatet, men hur kvinnan dödats vill polisen inte gå ut med.

Den åttonde augusti hittades den 23-åriga kvinnan från Trollhättan död efter flera veckors intensivt sökande. Kroppen låg i ett skogsområde med tät vegetation i Grästorp i närheten av en bilväg.

Det preliminära obduktionsresultatet har nu alltså kommit in till polisen, men vad det säger vill kriminalkommissarie Tord Haraldsson som leder utredningen inte berätta.

– Obduktionen är ännu inte helt avslutad, men vi har en arbetshypotes om hur kvinnan bragts om livet, säger Haraldsson till P4 Skaraborg.

I dag pågår också nya förhör med de två män som är häktade misstänkta för skyddande av brottsling. Polisen uppger att de har en ganska klar bild över var de två befunnit sig då kvinnan försvann, detsamma gäller för den mordmisstänkte 36-åringen.

Männen har lämnat olika versioner och dessutom ändrat sina versioner under förhör. Senast i morgon måste åklagaren besluta om förlängd häktningstid för de två skaraborgarna.

Den fyndplats vid en skogsväg där brända rester efter bland annat kläder hittades bedöms fortfarande som mycket intressant i utredningen, både vad gäller det som hittats i brandresterna och det geografiska läget, säger Haraldsson.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista