Polisen spärrade av ett helt kvarter och evakuerade många människor under förmiddagen. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio

Misstänkt föremål vid Uddevalla tingsrätt var ingen bomb

Polisen: Den var inte skarp
0:56 min

Det misstänkta föremål som togs hand om av polisens bombgrupp utanför tingsrätten i Uddevalla i dag innehöll inget farligt, det har polisen nu konstaterat. Brottsutredningen om också nedlagd, säger Thord Haraldsson på länskriminalen till P4 Väst.

– Bombteknikerna bärgade ett föremål som man kunde misstänkt kunde vara någon typ av bomb. Den var försedd med en krutstubin som ledde in till ett innehåll, säger Thord Haraldsson till P4 Väst.

Röntgen av föremålet kunde inte riktigt fastställa innehållet, även om inget tydde på att det rörde sig om sprängämnen. Föremålet har nu sprängts sönder av polisen.

– I nuläget finns inget som tyder på att det var explosivt innehåll.

Thord Haraldsson har fått indikationer på föremålets innehåll, men vill inte kommentera vad det rörde sig. Han säger dock att man kan beteckna det som "oskyldigt".

– Om det kan vara någon som vill göra ett dåligt skämt mot tingsrätt, det vågar jag inte uttala mig om.

Cecilia Bergil
cecilia.bergil@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".