1 av 3
Sittläktarna på nya Rimnersvallen är blå-vita. Foto: Bengt Israelsson/Sveriges Radio
2 av 3
Stolarnas färg kan spä på en redan infekterad debatt, menar Magnus Jacobsson (KD). Foto: Patrik Enlund/Sveriges Radio
3 av 3
Anledningen är att Oddevolds matchtröjor är blå-vita. Foto: Bengt Israelsson/Sveriges Radio

Läktarfärgen på Rimnersvallen upprör kommunalrådet Magnus Jacobsson

5:10 min

Läktarna på nyrenoverade Rimnersvallen i Uddevalla har samma färg som IK Oddevolds matchtröjor. Det irriterar kommunalrådet Magnus Jacobsson (KD) som nu vill att de vita stolarna på sittplatsläktarna ska tas bort.

Det är i dagens Bohusläningen som Magnus Jacobsson går ut med att att läktarfärgen riskerar att späda på debatten om att kommunen inte skulle behandla alla klubbar lika.

– I det sammanhanget, att våra tjänstemän väljer att färgsätta en kommunal arena i enlighet med en klubbs färger, det är synnerligen illa, säger han till P4 Väst.

Stolarna på nya Rimnersvallen är målade i blått och vitt, och mittgångarna är gula. Och det färgvalet av stolar menar Jacobsson är en provokation.

– En kommunal arena ska kunna användas av alla.

Han vill nu byta de vita stolarna mot blåa och gula stolar.

– Gamla Ullevi är också neutralt färgad, Friends arena är neutralt färger. Men just i Uddevalla väljer man av någon konstig anledning att välja ett av lagen trots att det är allmänt känt att det är laddat, säger Magnus Jacobsson.

Marcus Gorne
marcus.gorne@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista