Kenneth Söderlund och Åsa Westlund Foto: Helena Sällström SR/P4 Göteborg

Sökandet efter 23-årig tvåbarnsmamma med i ny tv-serie

2:55 min

Frivilligorganisationen Missing People, som bland annat varit med och letat efter den misstänkt mördade 23-åriga kvinna från Trollhättan, ska bli dokumentär-serie i tv. Från organisationens sida hoppas man att tv-serien leder till att ännu fler får upp ögonen för dem.

Serien kommer att visas på Svt och Åsa Westlund som ansvarar för dykningarna är en av medlemmarna som tittarna kommer få lära känna.

– Idén kommer från Svt som tog kontakt med oss och ville göra det här, och vi tog emot dem med öppna armar, säger Kenneth Söderlund, kommunikationsansvarig på Missing People.

Filmarna har varit med när Missing People fått in försvinnanden men också på skallgångar och hemma hos medlemmarna. Filmning har gjorts vid sökningen av den 23-åriga försvunna kvinnan i Trollhättan, som senare hittades död av polisen. Man har också varit med vid sökanden i bland annat Gävle, Katrineholm och på dykinsatser i Stockholm.

– Man ska försöka spegla organisationen i ett brett perspektiv och eldsjälarna bakom organisationen, säger Kenneth Söderlund.

Sex entimmesprogram är planerade att visas till våren.

– Vi hoppas att vi får fler medlemmar i vårt skallgångsregister, men framför allt att fler anhöriga ska få upp ögonen för oss, säger Åsa Westlund.

P4 Morgon Göteborg
p4morgongbg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista