Advokaterna nöjda med frisläppandet i Trollhättefallet

Försvararna till de två män, 31 och 35 år gamla, som släpptes fria i går i är nöjda med åklagarens beslut. Men männen är fortfarande misstänkta för skyddande av brottsling i fallet med den misstänkt mördade tvåbarnsmamman i Trollhättan. 

31-åringen och 35-åringen släpptes efter förhör i går och hade varit häktade i cirka sex veckor, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling. Trots frisläppandet är de fortfarande misstänkta.

31-åringens advokat Jan-Erik Sahlberg säger till P4 Väst att åklagarens beslut i högsta grad var välkommet och att hans klient fortsatt nekar till brott, men att det finns många frågor kvar att utreda.

35-åringens advokat Thomas Ört tror på fler förhör framöver.

– Det är ju sedvanligt utredningsarbete hos polisen att man får höras mot de uppgifter som framkommer under utredningen, så det tror jag man kan räkna med att han kommer bli kallad till förhör.

Enligt åklagaren Per-Erik Rinsell är risken att de skadar utredningen liten nu och det finns inte tillräckliga skäl att hålla dem häktade.

Victor Jensen
victor.jensen@sverigesradio.se

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista