1 av 2
Kynningsrud Prefab har tillverkning av betongväggar. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.
2 av 2
Joachim Lindroth som är vd Kynningsrud Prefab Foto: Victor Jensen/P4 Väst.

Kynningsrud nyanställer 20 efter stororder

1:33 min

Uddevallaföretaget Kynningsrud Prefab har fått en stororder som är värd 50 miljoner kronor. Företaget jobbar bland annat med att göra betongväggar och behöver nu anställa runt 20 personer.

– Vi håller på att rekrytera kontinuerligt och vi ska ha in 15, 20 personer nu. Vi har rekryterat ungefär till det dubbla de senaste två åren, så det ser väldigt gott ut, säger vd Joachim Lindroth till P4 Väst.

Det är fullt fart inne i företagets lokaler och den nya ordern innebär att man ska vara med och bygga den nya gallerian i Strömstad. Framförallt ska företaget leverera väggar.

– Det är en stor order för oss, den motsvarar ungefär tio procent av vår årsproduktion. Den säkerställer framförallt produktionsverksamheten. Vi ska börja montera i vecka 49 och 50. Det innebär, tillsammans med andra beställningar, att vi har fullt tryck i fabriken nu, säger Lindroth.

Kynningsrud Prefab har i dagsläget drygt 160 anställda i Uddevalla och har växt ordentligt de senaste åren. Det har skapat lite växtverk, enligt vd:n.

– Det är ju så att det är svårt att få tag i erfaren personal och när vi då tar in ny personal så kräver det handledning och det innebär att vi tar bort de erfarna produktionsmedarbetarna under en ganska lång tid – så visst lider vi av växervärk. Men är man engagerad och vill så löser det sig. Vi är på god väg, säger Joachim Lindroth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista