Polisen: Inget konstigt i att brottsmisstänkt i trollhättefallet reser utomlands

En av de män som misstänks för skyddande av brottsling i samband med det misstänkta mordet på den 23-åriga kvinnan i Trollhättan i juni planerar nu att åka till Thailand.

Det handlar om 35-åringen som nyligen släpptes ur häkte, eftersom åklagaren inte ansåg att det fanns grund att hålla honom häktad medan mordutredningen slutförs.

När 35-åringen nu talar ut i Aftonbladet säger han att hans möte med den huvudmisstänkte på mordnatten var oskyldigt.

Thailandsresan ska inte ses som en flykt. Den är för att han ska komma bort ett par veckor och få landa i sig själv, säger han till tidningen.

Polisen ser inga problem med att den brottsmisstänkte mannen åker till Thailand.

Thord Haraldsson på länskriminalen säger till P4 Väst att han inte har några synpunkter på mannens resa, då det så vitt han vet inte finns några reserestriktioner för mannen.

– Jag ser inget konstigt i det. På sikt kanske vi vill prata med honom, då får vi ringa och hoppas att han svarar. Jag kan inte ha några åsikter om det när åklagaren valt att inte ge några reserestriktioner, säger Thord Haraldsson.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista