"Tvångströjestafett" på Restad gård upprör psykiatrilärare

2:03 min

Hotell Hehrne vill locka gäster till Restad gård i Vänersborg med aktiviteter som hjärnskrynkling och tvångströjestafett, under rubriken "Fånarna på Restad gård". Detta upprör psykiatriläraren Anders Kauffeldt som menar att detta spär på fördomarna om människor med psykisk ohälsa.

– Det här är ett sätt att undergräva människors fördomar, och de vet vi ju finns om psykisk ohälsa, säger Anders Kauffeldt till P4 Väst.

Han arbetar med att utbildar människor som arbetar inom psykiatrin och säger att han ofta möter människor med märkliga attityder.

– Men det är ändå 25 år sedan och vi ser det som att man inte kan fastna i det. Någonstans måste man bryta och gå vidare, säger hotellet vd Mainne Eriksson till Ttela.

Hon säger också till tidningen att hon respekterar att människor som bor i området eller har anknytning till den psykiatriska verksamheten på Restad gård kan ha åsikter om aktiviteterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista