Foto: Cecilia Bäcklund/Sveriges Radio

Oro på Ttela efter besked om nytt sparpaket

Stampen local media, där bland andra Ttela, Bohusläningen, och Strömstad tidning ingår, tvingas till ett nytt sparpaket. Paketet innebär att fler anställda på tidningarna ska erbjudas avgångsvederlag, men också färre vikarier och övertidsstopp.

Journalistförbundets representant på Ttela, Andreas Engblom, säger till P4 Väst att det är många på redaktionen som känner oro. Det var inte länge sedan de anställda där förlorade kollegor i och med det förra sparpaketet tidigare i år.

Då gick 50 personer från tidningarna inom Stampen local media med avgångsvederlag. Det gör också att det är oklart hur många som skulle acceptera ett sådant erbjudande den här gången.

– Det kanske inte är någon alls som vill gå. Jag har ingen aning om vad som händer då, om de börjar avskeda folk, säger Andreas Engblom.

Det fortfarande oklart hur mycket pengar Stampens ledning hoppas att spara med neddragningarna och vilka planer det finns på längre sikt.

– Skulle vi förlora mycket personal är det klart att det skulle märkas, ju större besparingar, ju större är risken att våra läsare märker av det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista