Friskola: Bra att kolla skolans ekonomi innan skolstart

3:32 min

Skolverket uppmanade häromdagen föräldrar till barn som vill välja friskolegymnasier att kolla deras ekonomi innan man bestämmer sig. I Trollhättan och Uddevalla finns två gymnasieskolor som Upplysningscentralen (UC) menar kan vara i en ekonomisk riskzon.

I P4 Västs område finns två gymnasier som enligt UC kan finnas i en ekonomisk riskzon. Det är Drottning Blankas gymnasieskolor som finns i Trollhättan och Praktiska gymnasiet som finns både i Trollhättan och Uddevalla.

Men Torbjörn Jansson som är verksamhetsledare på Drottnings Blankas gymnasieskolor menar att UC bara titta på bokföringen från år 2012 och då gick bolaget med förlust på grund av att man avyttrade lokaler. I själva verket har gymnasieskolorna god ekonomi, menar han.

Det är heller inte många som hört av sig, berättar Torbjörn Jansson som varit oroliga över ekonomin. Men han tycker ändå det är bra att föräldrar till elever som ska välja ett friskolegymnasium bildar sig en uppfattning om den tänkta skolans ekonomi innan man väljer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista