Gammal dam fick ligga i sin avföring

Nu kommer det klagomål igen på omvårdnaden av de gamla på Källstorpsgården i Trollhättan.
Det är döttrarna till en rullstolsburen kvinna där, som bland annat klagar på att mamman inte fått gå på toaletten när hon behöver, utan blivit liggande med avföring i blöjan.

Döttrarna till en rullstolsburen gammal kvinna, som bor på Källstorpsgården, klagar på omvårdnaden av mamman och på personalens attityd.
I början på februari upptäckte de att mamman inte fått gå på toaletten när hon behövde, utan hänvisades till att uträtta sina behov i blöjan. Det är förnedrande, skriver de i sitt brev till omsorgsförvaltningen, där de ifrågasätter personalens kompetens och utbildning.
Döttrarna har hittat mamman inlåst och liggande i sängen klockan tolv en lördag, med larmklockan på köksbordet två meter från sängen, utan möjlighet att nå den och med blöjan full med avföring, skriver de i brevet.
När de klagat på enkla saker som att mamman inte fått naglarna klippta har de fått svaret att hennes kontaktperson varit långtidssjukskriven. Oacceptabelt, menar döttrarna, som undrar varför det inte blir bättre, trots upprepad kritik mot Källstorpsgården.
Senast i januari klagade en dam som har sin make där, på städningen och annat, som vi berättade i Sveriges Radio Väst.
Enhetschefen Jan Norberger hade möte med personalen i torsdags, om de nya klagomålen, och de missnöjda döttrarna ska få svar inom en vecka.
Birgitta Andersson