Förstapriset i Bingolottos dansbandstävling var att få spela in en skiva. Så här ser resultatet ut. Foto: Sveriges Radio
P4 Förmiddag

Bingolottovinst gör att Framed från Tjörn får hålla sig hemifrån

5:29 min

Dansbandet Framed från Tjörn vann Bingolottos dansbandstävling i våras. Efter vinsten har antalet spelningar ökat och sångaren Anders Inberg skojar om att vinsten gjort att de inte hinner vara hemma med familjen längre.

Även om det är en sanning med modifikation så är det ett faktum att Framed har fler spelningar nu än för några år sedan, även om det fattas en del för att de ska kunna vara ett dansband på heltid. Men det är just det som är framtidsdrömmen.

– Vi har dragit ner på våra vanliga jobb men man måste ha kanske ha 130 spelningar om året för att det ska gå runt och just nu landar vi på omkring hundra, säger Anders Inberg.

Om musikerlivet innebär att man får vara iväg från sin vanliga familj en del så får man i gengäld tillbrringa mer tid med det som alltmer har blivit en andra familj.

– Efter så här lång tid är medlemmarna i bandet som en extrafamilj. Och även om det blir tjafs ibland, t.ex om vilka låtar vi ska spela, så har vi det väldigt bra och kul tillsammans.

Förutom äran och uppmärksamheten så innebar vinsten i Bingolotto även att Framed fick spela in en skiva på ett bolag som även såg till att musiken finns tillgänglig via olika musiktjänsten på nätet.

– Tidigare har vi gjort en skiva som vi sålde själva i samband med spelningar. Men det här känns mer på riktigt och når en större publik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista