Arkivbild. Matematikutställningen i Trollhättan ska förhoppningsvis öka elevernas motivation. Foto: Linda Forsell/Scanpix

Kan konst öka intresset för matematik i skolan?

Skolbarn som upplever matematik som svårt eller ointressant ska få hjälp och inspiration under hösten från Innovatum i Trollhättan. Detta genom en utställning med målsättningen att sudda ut gränserna mellan konst och matematik.

Utställningen görs i samarbete med andra så kallade science centers i bland annat Lettland och Estland. Målsättningen är att sudda ut gränserna mellan konst och matematik och på det sättet locka fler att bli intresserade av matte.

Utställningen är också kopplat till ett forskningsprojekt från Helsinki universitet där 300 barn mellan 11 och 13 år kommer att få göra ett test om matematikförståelse dels före besöket dels efter. På det sättet ska de få reda på om förståelsen ökar, men också om deras motivation för matematik ökar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista