Festivalarrangören Simon Tehyrell är nöjd med biljettförsäljningen. Foto: Sveriges Radio

Uddevalla Solid sound går med plus redan före festivalstarten

Arrangör: Vi kan växa ytterligare
1:20 min

Med fyra dagar kvar tills de första artisterna kliver upp på scen så har nu Uddevallafestivalen Solid sound redan passerat plusminusnoll-strecket. Därmed blir det festival även nästa år.

– Det är jätteskönt, nu tickar biljettförsäljningen på riktigt bra. Och det verkar ju bli bra väder också så det är roligt, säger Simon Tehyrell som är medgrundare, informationsansvarig – och rätt nöjd i dag.

Från 350 besökare ifjol till mer än 3 000 sålda biljetter hittills i år och betydligt mer kända namn på schemat. Utvecklingen går snabbt för Solid sound som gick 100 000 kronor back förra året.

Jag frågar Simon Tehyrell hur man vågade gå från förlust till storsatsning.

– Att vi skulle köra i år igen var ingen tvekan, frågan var bara hur. Vi hade ett utvärderingsmöte direkt efter förra året och då kom vi fram till att det fanns två vägar att gå: Antingen liknande koncept som förra året och sen växa under lång tid, eller så hoppar vi över fem år och satsar allt på ett kort och så blev det.

– Sedan är det ju så att vi hade inte kunnat få sponsringen om vi inte hade bokat de namn vi har i år, och vi hade inte kunnat boka de namnen utan förra årets festival så allt hänger ju ihop.

Vad krävs för att det ska bli en festival även nästa år?

– Att vi går plusminusnoll och det har vi ju gjort så vi kommer att köra nästa år också. Och det här gör det möjligt att växa ytterliggare tills dess.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".