Helena Sundström och Kristoffer Bolander. Foto: Susanna Wictorzon/Sveriges Radio
P4 Förmiddag

Mine to keep gav smakprov från nya albumet live i P4 Väst

4:05 min

Mine to keep, alias trollhättetjejen Helena Sundström, kommer med ett nytt album i november. I P4 Väst framförde hon några nyskrivna låtar från albumet live tillsammans med gitarristen Kristoffer Bolander.

Under artistnamnet Mine to keep har Helena uppträtt med sin musik som soloartist under många år, men nu har hon knutit till sig gitarristen Kristoffer Bolander från Vänersborgsbandet Holmes.

– Jag kände att något mer måste hända i min musik. Så jag la ut en fråga på nätet om det fanns någon som ville spela med mig och Kristoffer nappade.

Att Helena är van vid att vara själv på scenen kan märkas ibland säger Kristoffer.

– Hon glömmer bland annat att räkna in när vi börjar spela ibland. Det behöver hon ju inte när hon är ensam.

Det är en utmaning att spela tillsammans med andra tycker Helena Sundström. Även om hon sedan länge ingår i gruppen Cirkus Miramar.

Kristoffer Bolander å sin sida är glad över samarbetet.

– Jag har länge beundrat Helenas musik. och så är det skönt att bara spela gitarr och inte sjunga som jag annars gör.

På den nya skivan lär däremot inte Kristoffer finnas med särskillt mycket. Den var redan ganska klar när samarbetet med honom tog sin början. Helena Sundström åkte till Berlin för att få inspiration till låtskrivandet.

– Det var skönt att komma iväg ett halvår. Jag kunde koncentrera mig och fick ny inspiration. Miljön i Berlin är så kreativ och lite galen. Men jag pluggade även på distans, så jag hade inte bara musiken att sysselsätta mig med.

I morgon, onsdag kväll, spelar Mine to keep med Kristoffer Bolander en gratiskonsert på N3 i Trollhättan tillsammans med I'm Kingfisher, eller Thomas Jonsson som han egentligen heter.

– Vi har spelat tillsammans i Trollhättan flera år i rad. Det har blivit en liten tradition, säger Helena Sundström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista