Arkivbild. 36-åringen häktades för knappt två veckor sedan. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.

36-åringen förhörs igen om mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Under onsdagen förhörs den misstänkte 36-åringen i Trollhättefallet. Han är häktad misstänkt för mord på den 23-åriga tvåbarnsmamman.

Mannen nekar till brott, men enligt polisen har misstankarna mot honom stärkts den senaste tiden. Det handlar om resultat från olika fynd, uppger polisen som inte vill kommentera exakt vad det rör sig om.  

I dag hålls ett nytt förhör med 36-åringen i häktet där han sitter. Enligt åklagaren Per-Erik Rinsell har man ungefär ett förhör i veckan med mannen och då har polisen samlat på sig flera saker man vill fråga.

– Det är inte meningsfullt att hålla ett förhör och bara fråga om smågrejer, säger åklagaren Per-Erik Rinsell.

36-åringen är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Det var i slutet av juni som polisen larmades till Dannebacken i Trollhättan efter att boende hittat blodspår i en trappuppgång.

Spåren ledde in i tvåbarnsmammans lägenhet där stora mängder blod hittades. Men det var först för tre veckor sedan som kroppen hittades utanför Grästorp.

På fredag är det två veckor sedan 36-åringen häktades och därför kommer åklagaren att begära att mannen ska omhäktas. Om det blir en förhandling eller inte beror på om 36-åringen går med på en omhäktning eller om han vill bli släppt på fri fot. P4 Väst har sökt mannens advokat utan resultat.

Förutom den huvudmisstänkte är ytterligare två män, 31 och 35 år gamla, misstänkta för skyddande av brottsling.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista