Villan som brann i Hässleröd för knappt ett år sedan. Foto: Mikael Berglund/NyheterSTO.

Advokat tror på friande dom i Hässleröds-fallet

Med viss ny bevisning kommer åklagaren Viktoria Karlsson försöka få hovrätten till att döma två män för mord och mordbrand i Hässleröd utanför Uddevalla. Men när hovrättsförhandlingarna börjar i morgon har advokaten Pia Liljeblad, som försvarar en av de åtalade, goda förhoppningar om en friande dom.

– Jag menar att åklagarens talan i det här målet inte räcker till, och det har varit min bedömning från första stund, säger advokaten Pia Liljeholm.

Det var i oktober förra året som en död man hittades i brandresterna av sitt hus i Hässleröd.

Uddevalla tingsrätt konstaterade i sin dom i mars att någon eller några har försökt dölja att mannen dött genom att sätta eld på huset, Men det fanns inte tillräckliga bevis för att döma de två Uddevallabor, numera 34 och 22 år gamla, som stod åtalade för mord och mordbrand.

De båda har hela tiden nekat till att de varit vid det aktuella huset vid tidpunkten för branden, och Pia Liljeholm säger till P4 Väst att hennes klient, 22-åringen, står fast vid det trots att det finns telefontrafik och vittnen som talar om motsatsen.

Och den nya bevisning som åklagaren presenterat inför hovrättsförhandlingarna är heller inte något som besvärar försvararen Pia Liljeholm:

– Det var ytterligare analys gällande de kläder som polisen har tagit i beslag.

Är det något som ställer till det för er försvarsmässigt?

– Nej, det bedömer jag inte.

Vad tror du om utgången?

– Det skulle förvåna mig mycket om hovrätten kommer till ett annat domslut än Uddevalla tingsrätt, så jag har gott hopp att det här ska falla ut som det gjorde i Uddevalla tingsrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista