Bosse Fagerberg. Foto: Foto: Birgitta Andersson/Sveriges Radio

Ljungskile SK saknar pengar inför ombyggnation av Skarsjövallen

Ordförande: Det är ett problem
1:16 min

Drygt 1,5 miljon kronor saknas för att Ljungskile SK ska kunna bygga om Skarsjövallen så att den överensstämmer med Fotbollförbundets krav på att 1 000 personer ska kunna sitta under tak.

– Det är ett problem utifrån att vi har den ekonomin vi har. Men om man jämför med andra klubbar i liknande situation så är problemet litet, men för oss är det rätt så stort säger Bo Fagerberg, klubbordförande Ljungskile SK.

Det krävs två miljoner kronor för att Ljungskile SK ska kunna bygga om Skarsjövallen så att den överensstämmer med fotbollförbundets krav på att 1 000 personer ska kunna sitta under tak, till skillnad från hur Skarsjövallen ser ut idag, då 750 besökare kan sitta under tak. 

Det är pengar som Ljungskile SK inte har i nuläget och drygt 1,5 miljoner saknas för att ombyggnationen ska komma igång. Fotbollsklubben kommer däremot inte att försöka få in pengar från sponsorer och allmänhet.

– Vi har kört rätt hårt för att dra in pengar det här året. Då kan man inte utsätta sin lokalbefolkning och sina sponsorer för ännu en brandskattning utan får ta det ganska lugnt och kanske hitta andra finansieringsmöjligheter, säger Bo Fagerberg.

Fagerberg säger att de vet vilka de ska prata med om att få in pengar, men vill ligga lågt om vilka eftersom de berörda kanske inte vet om att Ljungskile SK kommer att kontakta dem än.  

Han är försiktig för att han menar att det blir känsligt så fort det handlar om Ljungskile SK och anläggningen.

– Vi är Bohusläns framgångsrikaste lag genom alla tider, vi är i eliten men så fort vi pratar om pengar så är det som att vi är kommunlösa, säger Bo Fagerberg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".