Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix

36-åringen begärs nu omhäktad – polisen väntar på flera provsvar

36-åringen som misstänks för mordet på tvåbarnsamman i Trollhättan begärs nu omhäktad. Polisen och åklagaren väntar bland annat på slutgiltiga svar från obduktionen och andra provsvar från SKL.

Mannen nekar till brott, men åklagaren Eva Johnsson skriver i sin begäran att brottsmisstankarna har stärkts mot honom sedan han häktades för snart två veckor sedan.

Tvåbarnsmamman försvann från sitt hem i slutet av juni och stora mängder blod hittades då i hennes lägenhet. Men det var först för tre veckor sedan som hennes kropp hittades. En obduktion har gjorts, men något slutgiltigt resultat har inte kommit än.

Enligt kammaråklagaren Eva Johnsson, som nu är tillbaka från sin semester, har vissa fynd gjorts och dessa bearbetas och analyseras nu av tekniker.

Den mordmisstänkte 36-åringen förhördes i går i häktet där han sitter och polisen har ungefär ett förhör i veckan med honom, enligt åklagaren.

Man har också haft kompletterande förhör med vittnen.

När det gäller detaljer i utredningen är det till stora delar locket på.

Åklagaren skriver att det under utredningens gång har skickats material till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, för analys, men att alla resultat inte har kommit därifrån än. Det finns olika spår som ska fortsättas att analyseras och ännu fler personer ska höras.

Enligt åklagaren väntar man på svar från både SKL och Rättsmedicinalverket. Hon skriver att det är en mycket omfattande utredning.

Det är fortfarande oklart om det blir någon förhandling, men mannens advokat Tommy Nilsson motsätter sig en åtalsförlängning, enligt tingsrätten.

P4 Väst har sökt 36-åringen advokat vid upprepade tillfällen utan att lyckas.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista