Arkivbild: Häktningsförhandling mot den mannen som misstänkts mördarat en 23-årig småbarnsmamman i Trollhättan i juni. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.

36-åringen omhäktas misstänkt för mord

1:15 min

36-åringen som är misstänkt för mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan omhäktas, det beslutade Vänersborgs tingsrätt nu på morgonen. Åklagaren menar att bevisen har stärkts, men det tillbakavisas av försvararen.

36-åringen nekar till brott och ville inte bli omhäktad. Men Vänersborgs tingsrätten beslutade att mannen ska omhäktas i två veckor.

– Han förnekar brott och det finns ingenting sensationell som framkommit vare sig i förhör eller i utredningen. Skulle det vara rättegång i dag skulle min klient få gå hem, säger mannens advokat Tommy Nilsson till P4 Väst.

Omhäktningsbeslutet togs utan någon förhandling, eftersom rätten ansåg att det är uppenbart att en omhäktningsförhandling skulle vara utan betydelse. Anledningen är det som framkommer i handlingarna kring misstankarna mot mannen och hur åklagaren har beskrivit utredningsläget.

Åklagaren får också igenom sin begäran om att kunna besluta om restriktioner för 36-åringen.

Enligt åklagaren Eva Johnsson har misstankarna stärkts mot mannen sedan han häktades för två veckor sedan.

– Den uppfattningen delar jag absolut inte, det kan jag inte säga. Det är klyschor som åklagarna alltid skriver i de här förlängningsyrkandena, säger försvararen Tommy Nilsson.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista