Rambos styrelseordförande förnekar kännedom om svarthandel och dumpning

"Jag ser allvarligt på uppgifterna"
2:42 min

Rambos styrelseordförande Evert Karlsson (FP) känner inte till något om svart handel med skrot och olaglig dumpning av avfall inom avfallsbolaget Rambo och dess division Slam & Container.

– Jag ser allvarligt på den här typen av information, mycket allvarligt. Och jag känner inte till innehållet. Vi håller inte på med den här typen av verksamhet.

Så säger Rambos styrelseordförande, folkpartisten Evert Karlsson, om P4 Västs uppgifter att det förekommer svart handel med skrot och olaglig dumpning av avfall inom Rambo och Slam & Container.

Evert Karlsson säger till P4 Väst att han inte heller hört att det förekommit tidigare, utan fått informationen först de senaste dagarna, av Rambos vd Claes Lundberg.

Är du säker på att du har fått hela sanningen?

--Jag tror vår vd har gått till botten på sitt sätt, och han har varit väldigt tydlig mot alla anställda i företaget att sådant här inte får förekomma.

– Vi har också sagt att ska vi få behålla förtroendet i samhället, så krävs det en  djupgående  utredning

– Vd och jag har nu fattat beslut om att tillsätta en opartisk utredning.

Vad ska undersökas i den utredningen?

– Om den typen av oegentligheter förekommer även nu. I så fall ska det rättas till omedelbums.

Är det något som du känt till tidigare?

– Nej

I nästa vecka ska Rambos styrelse ha ett ordinarie möte, och då ska uppgifterna om svarthandel och olaglig dumpning vara med på dagordningen.

Hur allvarligt är det?

– Företaget har stort förtroende bland ägare och kommuner, även våra anställda har stort förtroende, och det här är sämsta tänkabara situation. Det är viktigt att man nu tillrättalägger saker och ting.

Kan det tänkas att man sparkar folk?

– Jag vill inte uttala mig i sådana frågor idag, säger Evert Larsson.

Vet du mer?

Hör av dig till P4 Väst på 0522-67 00 25 eller genom att mejla nyheter.vast@sverigesradio.se. Du kan alltid vara anonym.

Du kan också lämna information anonymt via vår krypterade tjänst #link=352535#.

Rambo och Slam & Container

Renhållningsbolaget Rambo och divisionen Slam & Container ägs av kommunerna Lysekil, Munkedal, Sotenäs och Tanum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".