Par dömdes vid Uddevalla tingsrätt efter biljakt

Vid Uddevalla tingsrätt dömdes i dag en 37-årig man från norra Bohuslän till tio månaders fängelse och en 20-årig kvinna från Dalsland till skyddstillsyn efter en biljakt med Polisen i juli månad.

Det var i juli månad som Polisen försökte stanna paret i rotviksbro efter att larm gått ut om mistanke om brott där bilen skulle ha varit inblandad. Ett par hade fått inbrott i sin villa och en butik i Rotsviksbro.

När Polisen signalerade för 37-åringen att stanna ignorerade han det och en biljakt påbörjades där mannen ett flertal tillfällen körde på fel sida av refuger vid korsningar.

Tillslut blev bilen ståendes efter en handbromsvändning. Polisen drog då vapen och begärde att paret skulle gå ur bilen. 37-åringen skall då ha försökt backa vilket gjorde att polisen med betong slog sönder sidorutan.

37-åringen körde då mot den ena av de två polismännen som hoppade ur vägen innan flyktbilen körde in i polisbilen och vidare. En spikmatta lades ut några hundra meter därifrån som 37-åringen körde över. Han tappade då kontroll över bilen och hamnade i diket där paret kunde gripas.

Den 37-åriga mannen dömdes på åtta av tio åtalspunkter. Han dömdes för snatteri, grov stöld, bedrägeri, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri, narkotikabrott, olovlig körning och olovligt brukande.

Den 20-åriga kvinnan i sin tur dömdes för brott mot knivlagen, olovligt brukande, narkotikabrott, bedrägeri och snatteri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".