Efter Rambo-avslöjandet: Dumpat slamavfall i Lyse har polisanmälts

Uppgifterna om att Rambos division Slam & Container dumpat slamavfall på Lyse industriområde har fått miljöpartisten Inge Löfgren att göra en polisanmälan om misstänkt miljöbrott.
– Det här måste utredas, säger han till P4 Väst.

Det var i fredags som P4 Väst avslöjade att kommunägda Rambos division Slam & Container dumpat slamavfall i Lyse industriområde. Kommunchefen Lena Fischer sa då i en intervju med P4 Väst att det är en polisfråga, och det fick Inge Löfgren, miljöpartist som sitter i Lysekils kommunfullmäktige. att reagera.

– Kommunchefen hade uttalat sig om att det är en polisfråga, och då är det så att hon har gjort en bedömning att det här är mycket allvarligt, och då bör man anmäla snabbt för att säkra bevis.

– Det här är ju ett transportföretag som lätt skulle kunna köra undan bevis, säger Inge Löfgren.

Ansvariga för verksamheten kan i detta fallet vara Lysekils kommun, Rambo, Slam & Container eller något annat företag som anlitats, skriver Inge Löfgren i sin polisanmälan, som skickats till Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Rambo och Slam & Container

Renhållningsbolaget Rambo och divisionen Slam & Container ägs av kommunerna Lysekil, Munkedal, Sotenäs och Tanum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista