Arkivbild. Foto: Cecilia Bäcklund/Sveriges Radio

Rambos vd: Det var fel att sälja grus

1:22 min

Claes Lundberg, vd för det kommunägda renhållningsbolaget Rambo, vill att divisionen Slam & Containers försäljning av till exempel grus och sand ska upphöra. Han anser att det inte är förenligt med ett kommunalt bolags uppgifter.

Efter P4 Västs avslöjande om att kommunägda Rambo och dess division Slam & Container ägnar sig åt verksamhet som strider mot kommunallagen så stoppar Rambos vd Claes Lundberg nu alltså den försäljning av till exempel jord och fyllnadsmaterial som pågått under flera år.

– Jag kommer föreslå styrelsen att vi avslutar det här.

Enligt Lundberg kommer de uppgifter som P4 Väst publicerat i dag också finnas med i den oberoende utredning som nu ska göras inom Rambo och Slam & Container.  

Rickard Nolblad, divisionschef för Slam & Container, har i P4 Väst erkänt att företaget haft en så kallad kaffekassa. Och enligt P4 Västs källor har pengar från försäljningen av material hamnat där.

Men det är inget som Claes Lundberg känner till.

– Det här är också allvarliga beskyllningar som får vara med i den utredningen.

Claes Lundberg erkänner att man inom Rambo man utfört transporter som inte haft med sophantering att göra. Men han hävdar att det har utgjort en liten del av verksamheten.

Vet du mer?

Hör av dig till P4 Väst på 0522-67 00 25 eller genom att mejla nyheter.vast@sverigesradio.se. Du kan alltid vara anonym.

Du kan också lämna information anonymt via vår krypterade tjänst #link=352535#.

Rambo och Slam & Container

Renhållningsbolaget Rambo och divisionen Slam & Container ägs av kommunerna Lysekil, Munkedal, Sotenäs och Tanum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista