Lyse industriområde i dag. Foto: Angelique Hvalgren Johansson/Sveriges Radio

Rambos vd välkomnar polisanmälan

"Vi ska ta vårt ansvar"
0:49 min

Det kommunägda renhållningsbolaget Rambos vd Claes Lundberg välkomnar en eventuell polisutredning efter uppgifterna om att det har dumpats slamavfall på Lyse industriområde.

Efter P4 Västs avslöjande om att kommunägda Rambos division Slam & Container ska ha dumpat slamavfall vid Lyse industriområde har idag miljöpartisten Inge Löfgren i Lysekil polisanmält bolaget.

– Vi ska ta vårt ansvar om det visar sig finnas något kontanimerat, säger Claes Lundberg.

På Lyse industriområde, där källor uppger att det dumpats slamavfall, har Slam & Containers divisionschef Rickard Nolblad låtit schakta bort 200 ton jordmassor och området är nu fyllt med sten och makadam.

Clase Lundberg säger att han kan förstå att det kan verka konstigt att göra något sådant om man inte har något att dölja, men säger att det gjordes av vad han kallar för försiktighetsskäl.

– Eftersom det har varit mycket åkeriverksamhet där under många år, säger Claes Lundberg.

Vet du mer?

Hör av dig till P4 Väst på 0522-67 00 25 eller genom att mejla nyheter.vast@sverigesradio.se. Du kan alltid vara anonym.

Du kan också lämna information anonymt via vår krypterade tjänst #link=352535#.

Rambo och Slam & Container

Renhållningsbolaget Rambo och divisionen Slam & Container ägs av kommunerna Lysekil, Munkedal, Sotenäs och Tanum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".