Mattias Bergman, numera vd för Nevs. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Mattias Bergman blir tillfällig vd för Nevs

Mattias Bergman blir tillförordnad vd för Nevs, i väntan på en permanent lösning. Biltillverkaren hade en tilltänkt vd, men han valde i somras att tacka nej på grund av personliga skäl.

– Att få ansvara för att starta produktionen och försäljningen är ett stort ansvar, men det ska bli roligt, säger Mattias Bergman till P4 Väst.

Bergman har flera års erfarenhet av internationell affärsutveckling och har haft ledande befattningar i bland annat exportrådet. Men så mycket erfarenhet från bilindustrin har han inte, det i en bransch som oftast ses som väldigt konservativ.

– Vi har en väldigt kompetent ledningsgrupp och jag tror också att det är bra att tillföra lite ny kompetens, säger han.

Bergman säger att han nu, tillsammans med ledningen, kommer att förbereda för en produktionsstart senare i år.

– Vi har klart med en stor del av de 500 underleverantörerna, men det är inte alla än så länge, säger han.

Det fanns en kandidat till posten som vd och det var tänkt att den personen skulle börja under sommaren, men så blev det inte.

– Han valde att kliva tillbaka på grund av personliga skäl, säger Nevs presschef Mikael Östlund till P4 Väst. 

Rekryteringen av en permanent vd fortsätter därför.

– En vd-rekrytering tar oftast flera månader, fram till att det är klart kommer Mattias Bergman att vara tillförordnad vd, säger Mikael Östlund.

Sedan tidigare är huvudägaren Kai-Johan Jiang också vd, men med inriktning på den strategiska utvecklingen och samarbeten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista