Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neil. Foto: Linus Sundahl-Djerf/Scanpix

Prinsessan Madeleine är gravid - blandade känslor på Uddevallas gator

"Det var roligt att höra"
1:09 min

Prinsessan Madeleine, som gifte sig med amerikanen Christopher O´Neill i juni, väntar barn, berättar Hovet i ett pressmeddelande.

Prinsessan Madeleine väntar barn tillsammans med Christopher O'Neill. Paret har "den stora glädjen att meddela att de väntar barn", skriver Hovet på sin hemsida.

Födseln beräknas till i början av mars 2014, skriver hovet.

Enligt uppgifter på hemsidan mår den blivande modern bra. Graviditeten kommer varken att påverka prinsessans Madeleines åtaganden under hösten eller hennes arbete för Childhood, skriver hovet.

Kort efter meddelandet om graviditeten började grattishälsningarna att rassla in på hovets Facebook-sida.

Meddelandet lämnades också på engelska så att ingen skulle missa budskapet.

TT

Tronföljden

Den nu aktuella tronföljden ser ut på följande sätt: Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle, prins Carl Philip, prinsessan Madeleine.

Christopher O'Neill är fortfarande utländsk medborgare. Om barnet blir enbart medborgare i USA kan det inte ingå i den svenska tronföljden.

Christopher O'Neill är katolik. Om parets barn får en katolsk uppfostran kan det heller inte ta över den svenska tronen.

Om barnet/barnen inte växer upp i Sverige är kan det/de inte ärva den svenska tronen.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".