22-åringens försvarare anser att det inte kommit fram något nytt under hovrättsförhandlingarna. Foto: Mikael Berglund/NyheterSTO.

Hovrätten snart redo att döma i Hässlerödsfallet

Vid lunchtid i dag avslutades hovrättsförhandlingarna om det så kallade Hässlerödsfallet. Åklagaren yrkade på att 34-åringen och 22-åringen ska dömas i första hand för mord, i andra hand för grov misshandel.

De två åtalade männen, 34 och 22 år, friades i våras av tingsrätten från misstankarna om mordet och mordbranden i Hässleröd i oktober förra året.

Då hittades en man död i brandresterna av sitt eget hus. Tingsrätten konstaterade i sin dom i våras att de båda männen varit i huset men att det inte fanns tillräckliga bevis för att de gjort sig skyldiga till mord och mordbrand.

Ett nytt vittne har hörts i hovrätten och viss ny teknisk bevisning har blivit presenterad, men 22-åringens försvarare Pia Liljeblad anser inte att det framkommit något nytt.

– Min slutsats är att de här nya uppgifterna inte har någon betydelse, säger Pia Liljeblad, 22-åringens försvarare.

– Min sammanfattande bedömning är att det här åtalet ska ogillas.

Under slutpläderingen yrkade åklagaren Viktoria Karlsson på att de båda männen ska dömas i första hand för mord, i andra hand för grov misshandel och i tredje hand för vållande till annans död. Och utöver det mordbrand.

Den 20 september kommer hovrättens dom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".