Margareta Johansson har förberett ett plakat inför kvällens demonstration. Foto: Oskar Lodin/Sveriges Radio

Ponnyhästar leder demonstrationståg för ett nytt stall i Bengtsfors

"Vi hoppas och håller tummarna"
4:27 min

För lågt i tak och slitet – så har det låtit om det något föråldrade häststallet i Knösteviken söder om Bengtsfors. Men snart kan det bli ändring på det. Under kvällens kommunfullmäktige diskuterar politikerna om kommunen ska lägga ytterligare 4,3 miljoner på ett nytt häststall.

I 34 år har ridklubbens hästar huserat i det slitna stallet som från början var ett hönseri. Ridklubben har länge velat bygga nytt, men det var först när länsstyrelse fann att takhöjden inuti stallet var för låg som projektet tog fart ordenligt.

Men än är man inte helt framme vid en byggstart. Trots att man redan fått sex miljoner av kommunen, och fem miljoner från Allmänna arvsfonden, så hoppas man alltså nu på mer pengar från kommunen.

Ikväll diskuterare kommunfullmäktige om man ska ge mer pengar till bygget, och för att verkligen övertyga politikerna om att släppa till de 4,3 miljonerna så tar nu ridklubben till en väl beprövad modell.

– Klockan 17 i eftermiddag möts vi på busstationen i Bengtsfors och tågar sedan tillsammans med plakat och två ponnyhästar fram till torget, säger ridklubbens kassör Margareta Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".