Sofian Hajj Mohamed och Najlar Moustafa. Foto: Susanna Nemeth/Sveriges Radio

Syrierna Sofian Hajj Mohamed och Najlar Moustafa vill ha hit sin son

1:10 min

Migrationsverkets beslut att syriska flykingar ska få permanent uppehållstillstånd i Sverige glädjer de syriska flyktingar Najlar Moustafa och Sofian Hajj Mohamed som bor med två av sina barn i Bengtsfors. Men de är oroliga för att sonen som de skiljdes från under flykten till Sverige inte ska få komma hit.

– Det är ett väldigt bra beslut . Det är bra för oss för vi hade bara begränsat uppehållstillstånd på tre år innan, säger Najlar Moustafa som har varit i Sveriges sedan i februari i år.

Hon bor med sin man och två barn i Bengtsfors, men ett av barnen är kvar i Grekland. Han separerades från resten av familjen när de flydde och nu är Najlar Moustafa orolig för att han inte ska kunna återförenas med dem i Sverige.

Även hennes man Sofian Hajj Mohamed är orolig för sonen.

– Staten är generös, men hur ska jag kunna leva här utan min son?

Trots all oro hoppas de båda att de snart ska få återse sin son. Och nu vill de ut i arbete så fort så möjligt.

– Jag tror att syrierna kan bidra till det svenska samhället och vi kommer göra Sverige stolt över oss, säger Sofian Hajj Mohamed.

Susanna Nemeth
susanna.nemeth@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista