Preemraff i Lysekil. Foto: Victor Jensen/P4 Väst.

Preemraff-jobbare kan bli kassako för turistföretagen i Lysekil

1:11 min

Stoppet på Preemraff är en möjlighet för Lysekils kommun att locka turister. Turistbyrån i Lysekil jobbar nu långsiktigt för att många av de drygt 2 000 arbetarna som är i Lysekil i en dryg månad ska komma tillbaka. Men det är inte bara långsiktigt, redan nu gynnar stoppet näringslivet.

– Det kommer att bli ökade intäkter för många i näringen. Bland annat så håller många av restaurangerna extra öppet, man anordnar after work och nattklubb, säger Therese Lundqvist, arbetsledare på Turistbyrån i Lysekil.  

Även aktivitetsföretagen ser det här som en förlängning på säsongen och fortsätter att köra guidade turer och diverse cykeluthyrning, berättar Therese Lundqvist.

Hon menar att det är en fantastisk chans för Lysekil att visa upp sig när upp mot 2500 arbetare kommer utifrån. På turistbyrån så tänker man långsiktigt kring det. Man vill kunna locka tillbaka de som ska arbeta på raffinaderiet när de går på semester.

– Det genom att ta reda på vad de här personerna är ute efter och informera om området. Då kanske inte bara om vad de just frågar efter utan även kunna tänka lite långsiktigt och informera lite om vad som händer under nästa år. Informera lite extra så att säga, säger Therese Lundqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista