Kanske vinkade Obama till den upphetsade bilföraren? Foto: Vilhelm Stokstad/Scanpix.se
P4 Nöje

Hysterisk reaktion fångad på film - Här möter han Obama på motorvägen

En kille som var ute och körde på motorvägen mötte president Obama på hans väg från Arlanda in till Stockholm city. Och killen som fick se detta när han satt i sin bil i mötande körfält blev alldeles till sig.

Hela Sverige stannade upp i onsdags. Världen fick vänta på att få göra sig hörd. Inte en översvämning, brandkatastrof eller fulla älgar fick plats i dagstidningarna. Stockholm låg öde. Det handlar förstås om Barack Obamas besök i Sverige.

Nu börjar konsekvenserna av hans närvaro rulla in i form av skrattsalvor. Aftonbladets krönikör Lena Mellin korade Obama som mycket roligare än Reinfeldt:

"Presidenten inledde presskonferensen med att säga "hej", hylla Stockholms skönhet, säga att han vill återvända tillsammans med familjen. Dessutom talade han sig varm för svenska hockeyspelare, särskilt i Chicago Blackhawks. Det skulle Reinfeldt aldrig göra."

Islands stadsminister fick nog fler än mig att vika sig dubbelt när han mötte Obama med två olika skor. På högerfoten hade han nämligen en vanlig svart finsko och på vänstefoten en gympadoja. Hans fot hade svullnat upp så till den grad att han helt enkelt inte fick ner foten i finskon. Trots att han fick stark antibiotika av Karolinska sjukhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista