Trollhättans Walk of fame har inte fått någon ny stjärnglans på fem år. Foto Oskar Lodin. P4 Väst Sveriges Radio

Avstannad stjärnglans på Trollhättans Walk of Fame

3:34 min

I Trollhättan har kommunen problem med att fylla sin Walk of Fame med stjärnglans. Ambitionen var att promenaden skulle fyllas med nya stjärnplattor varje år. Men nu var det fem år sedan den senaste kom på plats.

P4 Väst tog en promenad längs Walk of Fame med Trollhättan Stads informationschef Peter Asp som också tog initiativet 2004.

Walk of Fame i Trollhättan har funnits i nio år nu och har 16 stjärnplattor. Och att det inte har tillkommit några de senaste åren har två förklaringar enligt Peter Asp.

– Dels så ställer vi högre krav på vem som får vara med på vår Walk of Fame och med våra 16 plattor som vi har idag så har ju 16 möjliga meriterade skådespelare förbrukats. Vi kanske var lite överoptimistiska i början när vi trodde att det skulle bli nya varje år. Sen så vill vi också ha lite mer av ett evenemang när vi sätter i nya plattor, och det har visat sig vara svårt att få till.

Överrenskommelsen när Walk of fame kom till 2004 var att Film i Väst skulle hjälpa till med skådespelarkontakterna för att kunna göra lite mer av ett jippo när en ny platta kom på plats.

Men det har inte gått så bra, delvis på grund av att plattan tar en månad att tillverka och att det därför behövs en del framförhållning för att kunna ha evenemanget när skådespelaren väl är på plats.

– Det har inte fungerat så bra hittills, de få gånger vi har försökt få till något. Nu försöker vi med Robert Gustafsson och väntar på besked från Film i Väst. Vi hoppas att det går att lösa.

Men att Film i Väst skulle vara dåliga på att hjälpa till med skådespelarkontakterna vill Peter Asp inte säga.

– Vi har en dialog med Film i Väst och de säger att de försöker och det har jag ingen anledning att betvivla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista