Jan Rippe. Foto: Susanne Nobel/Sveriges Radio

Jan Rippe: Bra att Lundsberg får öppna igen

Riksinternatet Lundsbergs skola i Värmland får öppna igen, och får bedriva skolverksamhet under tiden den juridiska processen om skolans framtid pågår. Något som välkomnas av Jan Rippe, känd från Galenskaparna och After Shave, som har en son på skolan.

Förvaltningsrätten i Stockholm sa i dag ja till Lundsbergs begäran om inhibition av Skolinspektionens tillfälliga verksamhetsförbud. Det betyder att skolan får vara öppen tills den slutliga prövningen är klar, en prövning som dock kan ge Skolinspektionen rätt och att förbudet att bedriva skola träder i kraft vid ett senare tillfälle.

En som är mycket kritisk till Skolinspektionens beslut att stänga skolan är komikern och sångaren Jan Rippe. Hans son hade också överklagat beslutet till Förvaltningsrätten.

– Det var ett förväntat beslut efter hur Skolinspektionen betett sig. De betedde sig varken humant eller lagligt. Så jag är tacksam och glad för att skolan öppnar igen, säger Jan Rippe till P4 Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista