- Knappt 300 får gå från Saab Det tror fackklubbarna

Förhandlingarna mellan fack och ledning på Saab i Trollhättan angående dom 540 som varslades i höstas går vidare och får fackklubbarna som dom vill så blir det knappt 300 som får gå.

Metallfackets vice ordförande Chresten Nilsen säger till Radio Väst att av dom 340 metallare som varslades tror vi att det kommer att röra sig i slutänden om kanske 200 som får lämna.

Orsaken till att siffran kunnat krympas såpass är att fler än man först räknat med antingen har slutat eller gjort klart att dom kommer att sluta under året.

För SIF-sidans del var det från början tänkt att 200 tjänstemän skulle lämna, Lars Johansson som är SIF-klubbens ordförande säger idag att det troligen kommer att röra sig om drygt hälften om vi får som vi vill, alltså strax under 100 personer som får gå, en del kommer att lämna med avtalspension, andra slutar frivilligt och en grupp måste vi nog tvinga till att lämna företaget.

SIF har precis lämnat in sitt förslag till Saabledningen som nu ska grunna över det och lämna ett svar i slutet av veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".