Enligt uppgift till P4 Väst ska konsulföretaget ha besökt Lyse industriområde, där dumpningen av avfall ska ha ägt rum. Foto: Angelique Hvalgren Johansson/Sveriges Radio

Rambo fortsätter tiga om vem som utreder uppgifter om avfallsdumpning

Fortfarande vägrar det kommunägda renhållningsbolaget Rambo och styrelsen att uppge vilket konsultföretag som ska utreda anklagelser om bland annat dumpning av slamavfall och svartkörningar av skrot som P4 Väst rapporterat om.

Man har heller inte ännu lämnat ut alla de handlingar som P4 Väst begärt ut sedan mitten av förra veckan – handlingar som bland annat rör den verksamhet man ägnat sig åt som inte ingår i uppdraget och som konkurrerat på den privata markanden.

Enligt uppgift till P4 Väst så har det skett provtagning på plats i Lyse där dotterbolaget Slam & Container anklagas för att ha dumpat slammaterial. Ingen företrädare för Rambo har kunnat nås för en kommentar eller för att få svar på frågan om markprover tagits ännu.

Konstulföretaget som gör utredningen har även börjat kalla personer för att höra om eventuella oegentligheter i verksamheten. Men man vill inte uppge sitt företagsnamn till de personer man söker utan hänvisar att den informationen kommer att ges vid mötet man kallat till.

Ingen ansvarig vill kommentera uppgifterna.

Vet du mer?

Hör av dig till P4 Väst på 0522-67 00 25 eller genom att mejla nyheter.vast@sverigesradio.se. Du kan alltid vara anonym.

Du kan också lämna information anonymt via vår krypterade tjänst #link=352535#.

Rambo och Slam & Container

Renhållningsbolaget Rambo och divisionen Slam & Container ägs av kommunerna Lysekil, Munkedal, Sotenäs och Tanum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".