Nätattack mot Trollhättans Stad

En misstänkt kinesisk nätattack har drabbat Trollhättan stad. Skräpposten strömmar in i mejlkorgen och överbelastar brandväggen, vilket saktar ner systemet.

– Vår internetleverantör har blivit utsatt för en överbelastningsattack, säger Thomas Wennersten, IT-chef på Trollhättan stad, till P4 Väst.

En överbelastningsattack betyder att mycket skräptrafik kommer in i den inkommande internetförbindelsen. Brandväggen tar emot skräptrafiken och blir överbelastad.

– Det pågår arbete för att se om det finns någonting de kan vilja komma åt. Men det finns förmodligen ingen information som de är intresserade av och ingen information har blivit avslöjad. Allting har blivit stoppade av våra brandväggar, säger Thomas Wennersten.

Inströmningen av skräppost har gjort att det varit svårt att skicka mejl till och från kommunen, men Thomas Wennersten räknar med att problemet ska vara löst till i morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".