Nils Lönnsjö, eldjälen bakom Åmåls bluesfest, är glad över att nästa års Bluesfest är räddad. Foto:Charlotte Andersson/Sveriges Radio

Åmåls Bluesfest 2014 är räddad

1:25 min

Åmålsborna värnar om sin Bluesfest och stödorganisationen Saints of the Blues har på några veckor samlat in 200 000 kronor. Det innebär att nästa års Bluesfest nu är räddad.

– Det är fantastiskt att man verkligen vill ha kvar bluesfesten. Det gör att jag går igång själv och vill fortsätta, säger Nils Lönnsjö som är eldsjälen bakom Åmåls Bluesfest.

Det var flera tusen människor på Åmåls gator i år men endast 5 000 löste biljetter till Eventterminalen. Det innebar att det inte blev någon ekonomisk vinst.

Under de närmaste veckorna kommer Åmåls Bluesförening träffa krögare, föreningar, handel och kommun för att diskutera olika alternativ som innebär att Bluesfesten kan fortsätta att leva ytterligare några år.

År 2010 presenterade Turismens utredningsinstitut en undersökning som visade att Bluesfestens besökare omsatte 10 miljoner kronor i Åmål.

– Jag ser i alla fall tre år framåt. Jag vill vara med om ett 25-årsjubileum för då blir vi den bluesfestival som funnits längst och varit störst i många år. Det vill jag satsa på. Om några av de tänkta finansieringsalternativen blir verklighet med våra samarbetspartners, tror jag vi kan ro iland det, säger Nils Lönnsjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista