Företagsdetektiver utreder Rambo

Efter att ha hemlighållit vilket konsultföretag som granskar det kommunägda renhållningsbolaget Rambo och de eventuella oegentligheter som P4 Väst avslöjat, väljer nu Rambo att berätta om företaget. Konsultbolaget heter Säkert Företag och är baserat i Malmö.

Konsultfirman Säkert företag kommer i den utredning man startat för Rambos räkning att titta på de uppgifter om brottsliga handlingar som framkommit: Skrotkassa, svarta löner och olaglig slamdumpning.

Två pensionerade poliser håller i utredningen och hittills har de bland annat intervjuat ett tiotal personer.

Säkert företags vd Niels Sögaard säger till P4 Väst att Rambos vd Claes Lundberg har sagt att ingen skit ska finnas och att Säkert företag får gräva hur djupt de vill.

Säkert företag kommer dock inte att undersöka eventuella affärsmässiga överträdelser i Rambos verksamhet; det lämnar de till bolagets jurister.

De uppgifter som framkommer ska företagsdetektiverna så småningom redovisa till styrelsen för Rambo.

Vet du mer?

Hör av dig till P4 Väst på 0522-67 00 25 eller genom att mejla nyheter.vast@sverigesradio.se. Du kan alltid vara anonym.

Du kan också lämna information anonymt via vår krypterade tjänst #link=352535#.

Rambo och Slam & Container

Renhållningsbolaget Rambo och divisionen Slam & Container ägs av kommunerna Lysekil, Munkedal, Sotenäs och Tanum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista