Mystisk man åtalas för mordförsök på kvinna på Halleberg

1:31 min

En man med nio identiteter åtalades i dag för det grova överfallet på en 61-årig kvinna i Vänersborg.

Det var i maj som kvinnan helt oprovocerad blev överfallen när hon var ute och sprang på Halleberg i Vänersborgs kommun.

Kvinna var uppe på Halleberg och joggade, söndagen den 5 maj, och där blev hon enligt åtalet blev överfallen och så svårt misshandlad, framför allt i huvudet, att hon var nära döden.

– Offret ifråga har utsatts för omfattande och kraftigt våld mot huvudet. Skadorna har varit livshotande och hon överlevde angreppet bara tack vare att hon tillräckligt snabbt kom under medicinsk vård. Trots det löper kvinnan stor risk för fysiska men under resten av sitt liv, säger kammaråklagare Viktoria Karlsson.

Kvinnas dotter har berättat för P4 Väst att hennes mammas käke var krossad, näsan gick inte att rädda och det ena ögat har också fått opereras bort.

Eftersom den åtalade mannen förnekar brott och kvinnan saknar minnesbilder av händelseförloppet bygger åtalet i huvudsak på teknisk bevisning i form av bland annat DNA.

Polisen vet fortfarande inte vem mannen är. Han har nio olika identiteter, däribland en italiensk och en tunisisk, som polisen fått fram bland annat med hjälp av Interpool.

Mannen åtalas under det namn som han själv har uppgett. Mannen nekar till brott, men har suttit häktad sedan i maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista