Nu ska snart hockeytjejernas klubbor ut på isen igen. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.se
Hockey

Trollhättans HC vill ge damhockeyn i väst nytt liv

2:04 min

Ishockeyklubben Trollhättans HC har startat en damsektion och satsar på att ta klivet upp i den högsta damserien – riksserien – inom några år. Målet är att suga upp tjejer som inte längre har någon klubb att spela i.

– För några år sedan var det stort intresse för damhockeyn när landslaget var med i OS men det har gått ner, säger målvakten och den drivande kraften bakom laget, Madelene Bjurbäck.

Under sommaren har hon bland annat kontaktat gamla spelare som inte längre har något lag att spela och nu har klubben 22 aktiva spelare.

– Vi hoppas att hockeyintresserade tjejer från hela regionen kommer till oss för att spela. Vi liggar ju centralt i området. Så småningom kanske vi kan stimulera andra klubbar att ta upp tjejverksamheten igen.

Målet är högt ställt på sikt. Inom några år vill man att laget ska ha etablerat sig i damhockeyns högsta serie, riksserien.

– Inom tre år tror jag att vi är där, säger Madelene Bjurbäck.

Nyhetstimmen
nyhetstimmen.vast@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista