Här hittades kroppen. Grafik: Liv Widell/Sveriges Radio

Det styckade liket vid Saltö var en man

1:21 min

Kroppsdelarna som hittades i ett paket utanför Saltö i helgen var från en man. Men det saknas vissa kroppsdelar och polisen ska nu dyka i området. Samtidigt letar polisen efter en fiskare vars drag fastnade i paketet.

– Det var en man som vi har hittat. Samtidigt är det klarlagt att vi inte har hittat alla kroppsdelar, under morgondagen kommer vi dyka ytterligare i området med hjälp av Kustbevakningen för att eventuellt hitta fler kroppsdelar, säger länskriminalens Thord Haraldsson till P4 Väst.

Han vill inte säga vilka kroppsdelar som saknas. I dag började den rättsmedicinska undersökningen av liket och förutom att den visade att det rör sig om en man har också hypotesen att kroppen inte legat länge i vattnet stärkts.

– Även rättsläkaren är av uppfattningen om att det här liket inte har legat länge i vattnet. Vi kan inte säga någon tidsperiod.

Tidigare har ni sagt några veckor, är det fortfarande vad ni tror?

– Kanske inte ens det. Vi vågar inte säga exakt, men det är inte någon längre tid, säger Haraldsson.

Det var sportdykare som i lördags hittade paketet på 14 meters djup utanför Saltö, vid Strömstad.

Det hade sänkts ned med tyngder och man fattade misstanke och larmade polisen, som tog hand om paketet.

Polisen vill nu ha hjälp av personer som varit nära Saltö, bland annat några som har fiskat.

– På paketet anträffades tre fiskedrag, troligen makrilldrag, så därför undrar vi om det är någon som har fått bottennapp och blivit av med tre drag, innanför yttre Vattenholmen utanför Saltö. Vi är väldigt angelägna om att få kontakt med den och få reda på när detta har skett.

Än så länge vet polisen inte vem mannen är eller vilken ålder han hade.

Finns det någon saknad person i området som det skulle kunna vara?

– Det finns ingen i Strömstadstrakten som är saknad under den här sista tiden. Vi har kontakt med Norge och går ut i hela Sverige och kollar vilka som är försvunna, säger Thord Haraldsson.

Styckad kropp vid Saltö

Paketet med den styckade kroppen hittades av en sportdykare utanför Saltö i Strömstads kommun 7 september 2013. När paketet undersöktes på bårhuset i Uddevalla 9 september visade det sig innehålla en styckad kropp. Polisen utreder det hela som ett misstänkt mord. 18 september fick polisen en identitet på den mördade mannen. Han är 64-årig man från Landvetter som varit försvunnen sedan i somras. Mannen har suttit i fängelse för mord på sin fru.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista