Rexcell i Skåpafors. Foto: Charlotte Andersson/Sveriges Radio

Ny ägare istället för varsel på pappersfabriken i Skåpafors?

Det är drygt ett halvår kvar innan 110 personer kan förlora jobbet på Rexcell i Skåpafors. Men det finns de som är intresserade av att ta över fabriken.

I mitten av februari kom chockbeskedet att en fabrik av tre inom Rexcell Tissue & Airlaid ska stängas efter första kvartalet 2014. Det blir i så fall ett hårt slag mot Bengtsfors kommun som förlorar 110 jobb.

Men än är inte varslet om uppsägning lagt, utan det pågår förhandlingar mellan fack och företag. Det säger vd Thomas Gustafsson vid koncernbolaget Duni till P4 Väst.

Fabriken tillverkar material till hygienindustrin – det blir till exempel blöjor och bindor. Duni är fortfarande klar i sitt besked att koncernen inte kommer att fortsätta tillverkningen efter mars 2014.

Dock har flera spekulanter som är intresserade av fabriken hört av sig till Duni efter det att nedläggningsbeslutet blev offentligt.

Thomas Gustafsson vill inte säga mer än att Duni ska samla in de olika propåerna under hösten och han säger att det är svårt att veta om de kan leda till en fortsättning för den nedläggningshotade fabriken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista