Lillemor Heijwall, sommarboende på Saltö. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio

Sommarboende om styckmordet: Det känns otäckt

"Det är en spricka i idyllen"
1:57 min

Lillemor Heijwall som är sommarboende på öarna utanför Strömstad, håller sig borta från Saltö i dag där polisen letar efter fler kroppdelar.

– Jag tycker det är väldigt obehagligt, det är en spricka i idyllen så jag har tänkt mig för vad jag har gjort varje dag sedan jag fick reda på detta, säger Lillemor Heijwall.

Lillemor Heijwalls vardag har påverkats sedan liket hittades av en dykare i helgen och polisen började med sitt sökande. Polisen har knackat på hennes dörr och idag, när sökande efter fler kroppsdelar pågår, ändrade hon sina planer.

– I dag skulle jag tagit en cykeltur ute på Saltö, men helikoptern är så intresserad av Saltö så jag håller mig borta därifrån. Man vet inte vad man kan stöta på förmodar jag, säger hon.

Styckad kropp vid Saltö

Paketet med den styckade kroppen hittades av en sportdykare utanför Saltö i Strömstads kommun 7 september 2013. När paketet undersöktes på bårhuset i Uddevalla 9 september visade det sig innehålla en styckad kropp. Polisen utreder det hela som ett misstänkt mord. 18 september fick polisen en identitet på den mördade mannen. Han är 64-årig man från Landvetter som varit försvunnen sedan i somras. Mannen har suttit i fängelse för mord på sin fru.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".