Arkivbild: Häktningsförhandling mot den man som misstänkts mördat en 23-årig småbarnsmamman i Trollhättan i juni. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.

Åtal i trollhätte-fallet dröjer ytterligare

36-åringen som misstänks för mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan har nu begärts omhäktad.

Åklagaren skriver i sin begäran omomhäktning att det är en mycket omfattande teknisk utredning som pågår. När resultat av den kommer ifrån så kommer det högst sannolikt behövas ytterligare förhör med den misstänkte och med bevispersoner. Dessutom kommer andra åtgärder att vidtas, skriver åklagaren.

Det var sista helgen i juni som polisen larmades till tvåbarnmammans bostadshus efter att man hitta blodspår i trappuppgången. I kvinnans lägenhet hittades stora mängder blod.

Men det var först fem veckor senare som kvinnans kropp hittades utanför Grästorp efter att en privatperson känt en konstig lukt.

36-åringen nekar till brott, medan åklagare och polisen menar att misstankarna har stärkts sedan mannen häktades första gången. Men ett åtal dröjer alltså ytterligare och åklagaren har nu begärt att få ytterligare tre veckor på sig.

Häktningsförhandlingen startar klockan 13:30 på fredag.

Mordet på tvåbarnsmamman i Trollhättan

Natten till den 30 juni försvann en 23-årig kvinna från Trollhättan. En 36-årig man begärdes häktad misstänkt för människorov, men Vänersborgs tingsrätt tyckte bevisningen var för tunn och mannen släpptes.

Senare häktades två män, en 31-åring och en 35-åring, på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling och i slutet på juli häktades 36-åringen i sin frånvaro, den här gången misstänkt för mord.

8 augusti hittades kvinnan död intill en väg utanför Grästorp. Den mordmisstänkte 36-åringen befann sig i Polen och överlämnades till Sverige den 14 augusti.

Den 16 augusti häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Alla tre män dömdes i tingsrätten i slutet av december. Den nu 37-årige mannen dömdes till 16 års fängelse för mord, och de medåtalade dömdes även de till fängelse.

Domarna överklagades till hovrätten, som fastställde tingsrättens domar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista