Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix

Likdelar i havet i högst en månad

1:29 min

Det paket med kroppsdelar som hittades vid Saltö i helgen har legat i vattnet under två till tre veckor, max en månad. Det beskedet har polisen nu fått från marinbiologer.

– Vi fick alldeles nyss, från marinbiologerna, reda på resultatet från en undersökning som har gjorts av påväxten av alger på vissa delar som fanns i det här paketet. Där slår man fast att man tror att paketet har legat i vattnet i två, tre veckor – max en månad. Det stämmer väl med de uttalande som rättsläkare och poliser har gjort tidigare, säger länskriminalen Thord Haraldsson till P4 Väst.

I morgon ska kroppen obduceras och då hoppas polisen få fler svar.

Styckad kropp vid Saltö

Paketet med den styckade kroppen hittades av en sportdykare utanför Saltö i Strömstads kommun 7 september 2013. När paketet undersöktes på bårhuset i Uddevalla 9 september visade det sig innehålla en styckad kropp. Polisen utreder det hela som ett misstänkt mord. 18 september fick polisen en identitet på den mördade mannen. Han är 64-årig man från Landvetter som varit försvunnen sedan i somras. Mannen har suttit i fängelse för mord på sin fru.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista